ONTDEKKEN


 DE PLATTEGRONDEN.
DE LEEFRUIMTES.

Groot in het kleine zou je onze leefruimtes kunnen noemen; de 'woonkamer' bestaat in totaal uit 5 in elkaar overlopende ruimtes zonder deur en 3 veranda's. Totaal met een oppervlak van meer dan 150 m2. Er is een knusse TV-ruimte, ontbijtkamer, dinerkamer, kinderhoek en natuurlijk de centraal gelegen hoofd-woonkamer met open haard. Omdat licht een belangrijke rol in het leven van ieder mens speelt, is het oppervlak aan ramen maximaal gemaakt. Dat heeft ook nog als voordeel dat in de winter - wanneer de zon laag staat - de gratis zonne-energie makkelijk de ruimte die het warmst moet zijn, binnenkomt.DE WERKRUIMTES.

In ons huis kun je leven én werken én natuurlijk ook hobby-matig aan de slag zijn. Om maar eens met dat laatste te beginnen; voor de handige klusser is er een volledig ingerichte doe-het-zelf-ruimte in het souterrain. Hier kan de 'technische dienst' haar spullen altijd vinden ... maar ook even laten liggen zonder ergens anders in het huis 'rommel' te veroorzaken. Verder bevindt zich op de begane grond het hoofdkantoor van 35 m2. Hier zijn momenteel 4 computer-werkplekken ingericht. Deze ruimte is zo geconstrueerd dat deze ook dienst kan doen als extra slaapkamer op de begane grond. Datzelfde geldt ook voor de werkruimte op de 1e verdieping.DE BADKAMERS.

Plezier en genoegen met water. Dat staat centraal in deze ruimtes. Op de 1e verdieping vind je een hele grote badkamer die alleen toegankelijk is vanuit de 'masterbedroom'. Maar er is ook nog een tweede badkamer die gewoon vanaf de overloop voor iedereen te gebruiken is. Beide badkamers beperken de 'file-vorming' die nog wel eens op wil treden bij badkamers, door (bijna) alle voorzieningen dubbel te hebben. Samen douchen en ieder een eigen douche hebben die bovendien in een massage-stand gezet kan worden. Natuurlijk hebben de beide badkamers vloerverwarming om 'warme voetjes' te garanderen. In het souterrain is badkamer een veel te bescheiden omschrijving; hier is de wellness-ruimte met zwembad, sauna, douche, bubbelbad en trainingsruimte. Bij elkaar ongeveer 75 m2.


DE SLAAPKAMERS.

Dat je in een slaapkamer kunt slapen, dat was al langer bekend. Maar dat je er ook genoeglijk kunt verblijven ..... dat was de wens. En dat is gelukt. De slaapkamers op de 1e verdieping (we hebben er ook één op de begane grond en één in het souterrain) zijn KNUS. Elke kamer is anders gebouwd. Maar als overeenkomst hebben ze allemaal een speelse bouw met hoekjes, muurtjes, schuine en rechte vlakken en natuurlijk héél veel bergruimte. In de zomer houden rolluiken de zon buiten. In de winter zorgt de ruime lichtinval in de meeste slaapkamers ook weer voor 'gratis zonne-energie'. De ouderslaapkamer is natuurlijk het meest verwend; een eigen badkamer, een ruime inloopkast, 3 dakkapellen, een eigen airco én een eigen openhaard.DE TUINKAMERS.

Met tuinkamers bedoelen we hier letterlijk kamers-in-de-tuin en dus niet in het huis zelf. De 4300 m2 grote kavel is opgedeeld in eenheden met ieder een eigen thema. Laten we maar weer eens hetzelfde 360-graden rondje lopen… We beginnen aan de west-kant. Hier bevindt zich de vijver-tuin. Een in dezelfde steen als het huis gemetselde vijver met stevige pergola scheidt het huis hier van de bosrand. Vogels fladderen hier af en aan om een nipje uit het water te nemen Lopen we de hoek om naar de zuid-kant dan komen we eerst de grasveld-tuin tegen. Deze tuin is vormgegeven in een halve cirkel met bloemenwal. Elk seizoen bloeit hier wel wat, zodat insecten en vlinders je ogen bezig houden.Vind je het te warm in de zon, dan schuif je een stukje op naar de eveneens zuidelijk gelegen Zen-tuin. Hier bevindt zich een beek-loop die uitkomt in een kleine vijver. Het kabbelende water, de combinatie van rotsen en waaierpergola en schaduwbeplanting maken dit een heerlijk rust- en eetplekje. Nog meer naar hetzuiden komen we inde ven-tuin. Hier bevindt zich het ven van plm. 450 m2 met steiger. Met je benen in het water bungelen, zwemmen of naar de eenden, vissen en dieren die hier komen, kijken. Dat is wat je hier doet. Gaan we naar de oost-kant dan komen we in het actieve(re) gedeelte. Daar is de actie-tuin met groentekas, groentetuin, kippenschuur, boomhut en trampoline-veld. Hier is ook een nuttige compostplek waar alle tuin- en groente-afval permanent verwerkt wordt tot nieuwe tuinaarde. Wil je even uitpuffen na de gedane actie dan is hier ook de blauwe-regen-tuin. Een mooi terras met wederom pergola zorgen voor een omsloten sfeer waar je met een drankje even kunt uitrusten. Maar lekker barbecueën of een spelletje aan de tuintafel doen is hier ook prima.