HET HUIS

DE VIER GEZICHTEN.

Wanneer je 360 graden om het huis heen beweegt zie je telkens weer een ander huis. Loop maar eens mee. De noord-gevel is de entree en ontvangt je functioneel in het centrum van het huis. De west-gevel kijkt uit op de bosrand en de zon in de namiddag. De zuid-gevel is de ‘warme’ kant waar de meeste terrassen zich bevinden en letterlijk ook energie ‘gewonnen’ wordt.

De oost-gevel tenslotte is de grote blikvanger. Aan deze kant is het huis volledig uitgegraven en is de verdieping ‘onder het maaiveld’ met garage- en wellness-toegang volledig te zien. Dacht je aan de noord-gevel nog met een redelijk bescheiden huis te maken te hebben. Aan de oost-gevel zie je een imposant huis van 1350 m3.

DE ZES TUINKAMERS.

Met tuinkamers bedoelen we hier letterlijk kamers-in-de-tuin en dus niet in het huis zelf. De 4300 m2 grote kavel is opgedeeld in eenheden met ieder een eigen thema.

Laten we maar weer eens hetzelfde 360-graden rondje lopen…

We beginnen aan de west-kant. Hier bevindt zich de vijver-tuin. Een in dezelfde steen als het huis gemetselde vijver met stevige pergola scheidt het huis hier van de bosrand. Vogels fladderen hier af en aan om een nipje uit het water te nemen.Lopen we de hoek om naar de zuid-kant dan komen we eerst de grasveld-tuin tegen. Deze tuin is vormgegeven in een halve cirkel met bloemenwal. Elk seizoen bloeit hier wel wat, zodat insecten en vlinders je ogen bezig houden.

Vind je het te warm in de zon, dan schuif je een stukje op naar de eveneens zuidelijk gelegen Zen-tuin. Hier bevindt zich een beek-loop die uitkomt in een kleine vijver. Het kabbelende water, de combinatie van rotsen en waaierpergola en schaduwbeplanting maken dit een heerlijk rust- en eetplekje.

Nog meer naar het zuiden komen we in de ven-tuin. Hier bevindt zich het ven van plm. 450 m2 met steiger. Met je benen in het water bungelen, zwemmen of naar de eenden, vissen en dieren die hier komen, kijken. Dat is wat je hier doet.

Gaan we naar de oost-kant dan komen we in het actieve(re) gedeelte. Daar is de actie-tuin met groentekas, groentetuin, kippenschuur, boomhut en trampoline-veld. Hier is ook een nuttige compostplek waar alle tuin- en groente-afval permanent verwerkt wordt tot nieuwe tuinaarde. Wil je even uitpuffen na de gedane actie dan is hier ook de blauwe-regen-tuin. Een mooi terras met wederom pergola zorgen voor een omsloten sfeer waar je met een drankje even kunt uitrusten. Maar lekker barbecueën of een spelletje aan de tuintafel doen is hier ook prima.

HET HUIS IN EEN NOTEDOP.


Omdat energie-zuinigheid een persoonlijke hobby is, is in de bouw het maximale gedaan om in een huis met een flinke inhoud (1350 m3\550 m2) het verbruik bescheiden te houden. Wanden en vloeren zijn ‘dubbel’ geïsoleerd. HR++ glas is overal toegepast.  Grote raampartijen zorgen voor zon-inval en gratis energie. Vier houtkachels zijn beschikbaar (lekker in voor- en naseizoen) in keuken, woonkamer, ouderslaapkamer en hoofdkantoor. En als klap-op-de-vuurpijl voeden 29 zonnepanelen en één (kleine) windmolen het huis met groene energie!

Volledig zelf ontworpen en gebaseerd op natuurlijke materialen, rustige kleuren, natuur en knusheid omvat het huis met de 4 gezichten in totaal plusminus 30 verblijfsruimten. Variërend van 6 slaapkamer(s) tot (2) kantoren aan huis en van wellness-ruimtes (zwembad, sauna, sauna-douche) tot de nuttige ruimtes zoals keuken, dubbele garage en klus/onderhoudsruimte.

HET HUIS IN CIJFERS.

BINNEN

1200 m3 netto inhoud (dus exclusief wanden, vloeren en daken)

1500 m3 bruto inhoud (inclusief wanden, vloeren en daken)

550 m2 netto oppervlak (dus exclusief wanden)

600 m2 bruto oppervlak (dus inclusief wanden)

woonkamer bestaande uit 5 ruimtes - totaal 90 m2 oppervlak

6 slaapkamers (waarvan 2 in gebruik als kantoor-aan-huis) – totaal 187 m2 opp.

2 officiële badkamers, 1 officieuze badkamer, 4 toiletten

16 inbouw-kast\opberg ruimtes (ingebouwd) – 120 m3 inhoud

wellness: grote sauna, binnen-zwembad (16 m2 verwarmd), bubbelbad (buiten)

BUITEN

3 veranda’s (allen met heater), één veranda met open haard

29 zonnepanelen en één (kleine) windmolen (goed voor plm. 55% energievoorz.)

eigen bron met automatisch en programmeerbaar sproeisysteem op hele kavel

elektriciteitspunten over gehele kavel (terrassen, veranda’s, buitengebouwen, enz.)

5 bijgebouwen; tuinschuur, caravanschuur, kippenschuur, boomhut, vijverhut

1 flexibele overkapping voor caravan of camper (in hoogte verstelbaar)

2 vijvers (8 m2 en 2 m2), 1 ven (450 m2)

5 terrassen

7 parkeerplaatsen en één eigen rotonde

PRIJSVERDELING